Blog

Benut je volledige potentieel: wissel eens van werkomgeving!

Benut je volledige potentieel

Benut je volledige potentieel: wissel eens van werkomgeving!

Als je het naar je zin hebt op je werk, waarom zou je dan weggaan? Daar valt wat voor te zeggen. Toch levert het regelmatig wisselen van werkomgeving je enorm veel voordelen op. Wat precies en hoe jij die potentie in jezelf aanboort, vertel ik je in dit blog! Benut je volledige potentieel: wissel eens van werkomgeving!

Een nieuwe baan zoeken. Klinkt spannend! Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Want soms móét je weg. Zo heb ik zelf een keer een faillissement meegemaakt. Ik kan je verzekeren, dat is echt niet leuk. Saillant detail: het was 2 maanden nadat de crisis was uitgebroken. Oké. Shit. En nu?

Ik voelde me lamgeslagen

Want bij elke functie waarop ik solliciteerde, hoorde ik in mijn achterhoofd een bandje afspelen: ‘er zijn nog 300 wachtenden voor u’. De moed zonk me in de schoenen. Normaal gesproken had ík de controle, nu was ik overgeleverd aan de crisis in Nederland. Daar bleef ik een tijdje in hangen, totdat ik dacht:

Hup Elyze, schouders eronder! Je hebt zelf de regie over je carrière

Ik begon kansen te creëren. Contacten te leggen. Mijn netwerk aan te spreken. Het ging niet vanzelf, maar het lukte. Via via kreeg ik een nieuwe baan die weliswaar onder mijn niveau was en minder salaris bood, maar ik had weer een baan. En wauw, wat gaf dat een triomfantelijk gevoel; I did it!
Deze periode leerde me een wijze les. Falen bestaat niet. Met alles wat je doet, manifesteer je een resultaat. Bevalt dat resultaat niet? Mooi, weer wat geleerd. Dan stuur je bij en ga je vrolijk verder. Deze drive heeft me gebracht waar ik nu ben: founder van een gaaf platform waarin ik mensen zoals jij help bij het vinden van nog meer werkplezier!

Als ik terugkijk is dit gedwongen wisselen van baan het beste wat me ooit is overkomen

Ik heb zoveel geleerd over mezelf. En bovenal gaf het mijn zelfvertrouwen een enorme boost. En natuurlijk heb je geen reorganisatie nodig om het beste in jezelf naar boven te halen. Maar door vanuit nieuwsgierigheid naar een andere werkplek te bewegen daag je jezelf uit. Leer je verfrissende dingen en ontwikkel je nieuwe vaardigheden.

Een andere werkomgeving geeft een positieve impuls aan je persoonlijke ontwikkeling

Alles is nieuw. Van waar de wc is tot hoe de koffie smaakt, naar ‘hoe leer ik alle vaardigheden die bij mijn nieuwe functie passen’. Nieuw geeft niet alleen glans, je leert dingen over jezelf die je nog niet wist. Misschien schuilt er in jou wel een geboren leider, iemand die mensen motiveert en inspireert. En zodra je dat in jezelf ontdekt, dat is gaaf!

Ik breng graag wat beweging in je carrière, gewoon vanuit je luie stoel

Luie stoel en bewegen? Dat samen in één zin? Jazeker! In één keer je leven omgooien geeft onrust en dat is nergens voor nodig. Stel jezelf allereerst de vraag: wat vind ik leuk? Lees hierover in mijn blog over belangstelling.

En wist je dat je boft dat je bij de overheid werkt? Hier kun je namelijk eenvoudig een leuke klus bij bijvoorbeeld een andere gemeente vervullen. Zonder dat je daarvoor je baan hoeft op te zeggen. Een overzicht van al die toffe klussen vind je in de Elyze app. Yes, gewoon vanuit je luie stoel!

Zo kun je in alle rust bekijken wat jouw volgende stap is

Geef met een paar klikken jouw interesses aan en de competenties die je wilt ontwikkelen en krijg direct een overzicht van klussen die bij jou passen. Zie je een klus helemaal zitten? Dan like je deze. En geen zorgen, dit hele proces verplicht je tot niks. Ook als een manager contact met je opneemt, kun je altijd besluiten dat je het toch niet doet.

Maandagmorgen 9.00 uur, jouw nieuwe uitdaging is ON!

Voel je de opwinding al door je lijf gieren als je dit leest? Precies dat gun je jezelf. Er is nog zoveel meer te ontdekken in jou als mens. En, zodra je een klus hebt afgerond, neem je al je kersverse skills weer mee terug naar je eigen team. Zo leren je teamleden op hun beurt weer van jou.

Heb jij zin om als mens te groeien en een keertje een andere werkplek te ontdekken?

Leuk! Ik help je daar graag bij. Kijk voor meer details op www.elyzeapp.nl. Of zeg je: kom maar door, ik ben klaar voor the next step in mijn carrière! Download dan meteen de Elyze app via de App- of Playstore. Zie je daar!

Werk ze nog!

Elyze