Blog

Elyze onthult…. dé succesformule voor arbeidsmobiliteit!

cytonn-photography-n95VMLxqM2I-unsplash

Elyze onthult…. dé succesformule voor arbeidsmobiliteit!

Arbeidsmobiliteit. Volgens Elyze kan je dit woord niet vaak genoeg zeggen. Want hoe gecompliceerder iets is, des te vrolijker ze wordt. En na een jaar gedegen onderzoek, cijfers bestuderen, vragen in kaart brengen en luisteren naar managers, is Elyze helemaal niet te stuiten. Het vraagstuk van arbeidsmobiliteit is namelijk gewoon op te lossen. In 5 stappen. Lees mee hoe!

Sommige managers trekken een beetje wit weg als het gaat over arbeidsmobiliteit. ‘Ik weet dat we daar iets op moeten verzinnen, maar moet dat nu?’

Niks moet natuurlijk.

Maar het mág wel! Want hoe gaaf is het als het lukt. Als medewerkers eens in de zoveel tijd een leuke klus bij een andere gemeente kunnen doen. Ontdekken hoe andere teams dingen aanpakken, competenties aanscherpen, nieuwe ervaringen opdoen. Om vervolgens al die kennis mee terug te nemen naar het eigen team en zo samen verder groeien. 

Ideaal, niet? En het leuke is, het ligt gewoon binnen handbereik

Ook voor jouw gemeente, team of programma. Door vanuit vertrouwen, op kleine schaal de juiste mensen aan elkaar te koppelen. Klussen te matchen aan talentvolle ambtenaren die willen investeren in persoonlijke ontwikkeling. Elyze doet dat met behulp van een slimme app met een ijzersterk en zelflerend algoritme.  

Maar met een slimme app alleen, kom je er niet

Er is namelijk te veel onder de oppervlakte gaande. Als een app het had kunnen oplossen, waren voorgaande klussenplatforms ook geslaagd. En dat zijn ze niet. Uit ons onderzoek van het afgelopen jaar komen 3 belangrijke oorzaken naar voren waarom alle initiatieven tot op heden zijn mislukt:

  • Arbeidsmobiliteit is vaak onzichtbaar
  • Arbeidsmobiliteit heeft een slechte naam
  • Er is nooit onderzocht waaróm klussenplatforms faalden

Daarom benadert Elyze arbeidsmobiliteit vanuit meerdere invalshoeken

En onderzoekt ze niet alleen de technische mogelijkheden, maar ook de menselijke kant van het verhaal. Want arbeidsmobiliteit gaat over mensen. Altijd. Het is iets wat je samen doet. Zonder connecties, zonder dat heilige vuur van ‘yes, we gaan dit doen’, werkt het niet. Dan blijft alles bij het oude. Een ieder op zijn eigen eiland. Uitgebreid delibererend waarom dat arbeidsmobiliteit toch niet van de grond komt.  

De succesformule: 5 pijlers voor arbeidsmobiliteit

We hebben zoveel mensen het hemd van het lijf gevraagd, misschien jou ook wel. Dank daarvoor trouwens. En op basis van al die gesprekken, data en cijfers hebben we dé succesformule voor arbeidsmobiliteit ontwikkeld;

  • Wederzijds vertrouwen 
  • Klein beginnen
  • Werven op competenties én potentieel
  • Inzicht in data
  • Een technische applicatie die aansluit bij de huidige tijdgeest van social media

Nieuwsgierig geworden hoe Elyze aan de hand van deze pijlers jouw arbeidsmobiliteitsprobleem oplost?

Download dan hier het whitepaper. In dit whitepaper lees je niet alleen wat deze pijlers inhouden, je ontdekt ook in welke 3 laagdrempelige stappen jouw organisatie kosteloos kennis kan maken met Elyze. 

Werk ze nog!

Elyze