Kom in beweging vanuit interesse!

Kom in beweging vanuit interesse!

Het aantal werklozen stijgt ongekend hard. Maar liefst 3.8% van de beroepsbevolking (349.000 mensen) zat in het tweede kwartaal van 2020 zonder baan (seizoengecorrigeerd)[1]. Vergelijk je dit met het aantal werklozen in het eerste kwartaal van 2020, dan is het aantal mensen zonder werk met 72.000 toegenomen. Ook in het derde kwartaal van 2020 zijn deze cijfers weer gestegen. De aanleiding hiervoor kennen we inmiddels allemaal: corona.

Op zoek naar een nieuwe baan?
Wanneer iemand zijn of haar baan verliest en weer aan het werk wil, redeneert zowel de werkzoekende als de werkgever meestal vanuit werkervaring:

  • Welke ervaring heb je opgebouwd?
  • Welke kennis heb je in huis?
  • Hoe zit het met je kunde en vaardigheden?

Dat klinkt logisch, maar dat het is het maar tot op zekere hoogte.

Hoe zit dat dan?
Dankzij de coronacrisis vallen steeds meer organisaties om. Ook grote bedrijven als KLM snijden in hun personeelsbestand. Verlies jij je baan als steward(es)? Dan kom je op basis van je werkervaring niet snel aan een nieuwe baan. Er zijn momenteel maar sporadisch vacatures te vinden voor cabinepersoneel. Hetzelfde zie je gebeuren in de horeca: sluit een café, kroeg of restaurant en verlies je daardoor je baan? Dan kom je niet snel in een nieuwe horecafunctie terecht. Simpelweg omdat die vacatures er niet zijn. Deze tijd vraagt om ongekende flexibiliteit, omscholing, aanpassingsvermogen en een nieuwe kijk op de arbeidsmarkt.

Kijk anders!
Daarom pleit ik ervoor om niet te redeneren vanuit werkervaring, maar vanuit interesse. Beweging op de arbeidsmarkt creëren vanuit intrinsieke motivatie. Dromen, wensen en interesses geven een sprankeling in de ogen. Praat je over wat jou fascineert, wat jij graag wil bereiken of waar jouw hart ligt, dan verandert je hele houding. Je gaat rechtop zitten, voelt de energie stromen en straalt. Dát is waar succesvolle transformatie start. Dat is waar nieuwsgierigheid wint en zaadjes worden gepland. Het is hét startpunt voor herplaatsing en oriëntatie op de arbeidsmarkt. Kijk naar interesse, belangstelling en nieuwsgierigheid. Ontdek ook in welk vakgebied talenten nog meer van waarde zijn. Een steward(es) is servicegericht, gastvrij, gewend om met mensen om te gaan, belangstellend en stressbestendig. In welke sectoren en beroepen zijn deze talenten uiterst nuttig en inzetbaar? Stel mensen in staat om het verlies van hun baan om te zetten in ontwikkeling en perspectief. Geef ze kans op succesvolle omscholing, het uitbouwen van hun netwerk en het volgen van een opleiding.

Zorg voor glinstering in de ogen

Start vanuit interesses
Mijn advies? Kijk voorbij werkervaring en start met het kijken naar talenten en interesses. Neem mensen serieus en match ze (op basis van interesse) met openstaande vacatures in branches die staan te springen om mensen, zoals zorg, ICT en onderwijs. Laten we die 1,4 miljard die de overheid vrij heeft gemaakt dáárin investeren.

Een overstap faciliteren
Ik zie het als mijn missie om mensen in beweging te zetten vanuit interesse en de overstap naar een andere baan of klus te faciliteren. Zeker nu. Juist nu.

En daarvoor heb ik een prachtig idee bedacht, dat ik graag met je deel. Ben jij HR-manager, bestuurder/directeur of leidinggevende en ben je benieuwd naar mijn idee? Ik kom graag met je in gesprek.

Je kunt een afspraak met me maken via: robin@elyzeapp.nl of 06-11074879

Auteur: Robin Naar

Robin studeerde technische bedrijfskunde en volgde diverse (lean)businessopleidingen. Hij gelooft dat de arbeidsmarkt flexibeler moet én kan. En dat eenieder zou moeten bewegen vanuit interesse, belangstelling en nieuwsgierigheid. Daarom ontwikkelt hij innovatieve oplossingen die werknemers en klussen/opdrachten eenvoudiger, handiger en prettiger met elkaar matchen.


[1] Cijfers: CBS