Blog

Zo geeft belangstelling jouw carrière binnen de overheid een boost

Carriere bij overheid een boost geven

Zo geeft belangstelling jouw carrière binnen de overheid een boost

Je zit alweer een tijdje op je werkplek. En hebt het naar je zin. Toch zou je stiekem weleens willen ervaren hoe het is om te werken voor een grote gemeente. Of in een andere bestuurslaag. Maarja, daar heb jij de kwalificaties niet voor. Denk je. Ik ga je vertellen: dat heb je wél. Je meest waardevolle eigenschap is namelijk je belangstelling. Je drive om nieuwe dingen te leren. Hoe je dat slim inzet, lees je in dit blog!

Je bent vooral nieuwsgierig. Hoe zou het zijn om een dag in de week in een heel ander domein te werken? Ergens waar altijd al je interesse ligt, maar waar je simpelweg vanwege je vooropleiding nooit aan hebt gedacht. Deze interesse is je eerste stap naar iets nieuws doen. Iets waardoor je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Maar Elyze, ik kan toch niet zomaar ergens anders aan de slag? Zonder papieren. Dat is eng!

Ja, dat is ook eng. Daarom begin je met kleine stapjes. Dit blog lezen is stap 1. En voel je ergens de behoefte kriebelen om gewoon eens iets nieuws te ontdekken op werkgebied?

Mooi. Dat is alweer stap 2

Valt mee, toch? Je hoeft niet meteen je hele leven om te gooien. Dat geeft alleen maar onrust. Denk in plaats daarvan: zijn er dingen die ik leuk vind? Competenties die ik graag wil ontwikkelen? Wie weet vind je dat wel in een klus.

Ik help je ontdekken wat je leuk vindt, in je eigen tempo

Want er zijn zoveel leuke klussen binnen de overheid. En geen paniek, je hoeft hiervoor niet direct je baan op te zeggen. Sterker nog, je kunt gewoon vanuit je luie stoel, lekker veilig, eens bekijken wat er zoal te doen is binnen de overheid. Dat doe je met de Elyze app. Zodra je je aanmeldt, krijg je direct klussen aangeboden die bij jouw profiel passen. Zo makkelijk is het! Dus, waar ben jij nieuwsgierig naar?

Jouw belangstelling maakt je onafhankelijk

Door klussen te doen, neem je zelf de regie over de ontwikkeling van je carrière. Want door al die nieuwe ervaringen, word je steeds breder inzetbaar. En dat begint simpelweg door het tonen van belangstelling.

Dat kan iets zijn wat je nog niet onder de knie hebt, maar wie weet ben jij wel een ster in businesscases schrijven. Alleen valt dit niet binnen je huidige functie. Zoek dan eens naar een klus waar je deze kwaliteit wel in kwijt kunt. Door bij jezelf na te gaan wat je leuk vindt en goed kunt, word je steeds onafhankelijker in hoe jij je werk invult. En dat geeft energie!

En wie weet verander je dan na verloop van tijd van baan, mét een hoger salaris

Omdat jij dankzij al die klussen zoveel nieuwe competenties ontwikkelt, ben je ineens wel een interessante kandidaat voor een vacature. Zo blijf je groeien in je ontwikkeling, je onafhankelijkheid en je salarisperspectief. En dat allemaal omdat je ooit jouw zaadje van belangstelling aandacht gaf.

Leuk Elyze, maar raak ik als manager dan niet mijn mensen kwijt?

Juist niet!

Eigenlijk is het een win-win-, ja zelfs win-win-WIN-situatie!

Ga maar eens na. Ben je inlenende manager, dan krijg je gemotiveerde en leergierige mensen in je team. Vers bloed, een nieuwe kijk op zaken. Iemand die zin heeft om aan te pakken. Maar als uitlenende manager profiteer je óók van mobiele medewerkers. Want zodra jouw medewerker terugkeert, is hij een ervaring rijker. En daardoor nog breder inzetbaar dan voorheen.

Dankzij het feit dat medewerkers vrijelijk door domeinen bewegen, vervul je veel makkelijker plekken die voorheen altijd openbleven

Je weet wel, die plekken waarvoor je zoekt en zoekt, maar moeilijk vindt. En met Elyze bespaar je nog kosten op externe capaciteit ook. Om blij van te worden, toch?

Wil jij weten wat ik voor jouw werkende leven, team of domein kan betekenen? Kijk dan eens op wat ik voor jou kan doen

Werk ze nog!

Elyze